Cum obțin motivația?

 


De când doream să scriu despre motivație...
Doar că nu aveam motivație!

Repede, să fim motivați!

Dacă nu reușim prin propriile puteri (pentru că, de, suntem puturoși, ne buni de nimic, etc), ce ne facem?

Mergem la un guru al motivației (speaker motivațional) și într-un singur seminar, workshop reușim imposibilul chiar și noi, suntem plini de motivație.

E momentul să vedem de ce este acest lucru atât de necesar, pentru ce suntem presați de aproape toți oamenii din jurul nostru să fim motivați său să găsim motivația.

Pentru că motivația ne obligă să ne ridicăm din pat și să facem lucruri. Altfel nu le-am face.

Și acum, marele „secret”: Motivația apare când o nevoie atinge un anumit grad de neîmplinire.

 

Fiecare nevoie poate răbda cuminte așteptându-și rândul la coada priorităților o anume perioadă de timp limitată.

Cu cât este mai importantă acea nevoie pentru funcționarea noastră, cu atât este mai scurtă perioadă în care o poți ignora.

Să luăm de exemplu aerul, oxigenul, cât timp putem ignora lipsa lui? Dar lipsa apei, hranei, interacțiunii sociale?

Desigur, intervalul diferă de la individ la individ, dar în comun avem faptul că este limitat. Nimeni nu se poate lipsi de un element vital la infinit.

Deci nevoia neîmplinită ne aduce motivația și nu vreun speaker oricât de carismatic ar fi.

Ce poate să realizeze acel speaker sau lider? Să te ajute să conștientizezi nevoia ta și faptul că este inacceptabil de neîmplinită.

 

Mare atenție la escroci! Trăim într-o societate în care nu este valorizată umanitatea, totul este de vânzare și resursele individului sunt vânate cu ardoare de entități fără scrupule.

Aici apar nevoile false. Acestea sunt induse prin mijloace extrem de inteligente și păcălesc destul de ușor creierul nostru bombardat cu reclame. De aceea mâncăm lucruri nesănătoase, pierdem timpul cu activități neplăcute și ne spetim muncind pentru a plăti lucruri pe care e posibil să nu le folosim măcar.

 

Repet, mare atenție!

Ce putem face?

Să ne cunoaștem nevoile reale dintr-un anume moment dat.

Odată identificate, minune, apare motivația!

Adăugăm și strategii eficiente pentru împlinirea acestor nevoi și deja ne îndreptăm spre o existență împlinită, mulțumitoare, poate chiar fericită.

 

Reține un lucru: când auzi că „trebuie” să faci ceva, să fii motivat, eventual să îți și placă, fii atent la tine, descoperă dacă într-adevăr împlinește o nevoie de-a ta reală și vei descoperi și motivația.

Acesta nu este un îndemn la egoism pur. Cel puțin nu în sensul general acceptat.

Dacă ai îndoieli, trebuie să știi că suntem ființe extrem de sociale, asta înseamnă că depindem de ceilalți, alții depind de noi și că prețuim relațiile noastre. Este și aceasta o nevoie a individului, să împlinească nevoile altuia. Astfel obține niște beneficii de natură socială.

Dar despre asta într-un material viitor. Cine sunt eu?

 

Doriți să aflați mai multe?

Cine sunt eu?

Recunoştinţa.

 

"Cine Sunt Eu .com " nu este un site web complicat și nici o enciclopedie online plictisitoare, ci mai degrabă un loc în care veți găsi informații simple, eficiente care sunt susținute de psihologie și prezentate într-un mod simplu pe care îl puteți înțelege și aplica.