Începem cu acceptarea de sine. Cum putem să ne acceptăm?

Apoi facem primul pas pentru ștergerea sugestiilor puternic negative din trecut și care au efect și în viitorul nostru, care ne cauzează fricile ce ne țin prizonieri în nefericire sau refuzul de sine.

Primul exercițiu – Cum putem să ne eliberăm, să scăpăm de trecut
Așadar alocă-ţi timp și pregătește o coală de hârtie și un pix ca să răspunzi la modul real la toate întrebările pe care le vei auzi, în scopul de a ajunge la ceea ce îți dorești.

La fiecare întrebare te rog să răspunzi cu sinceritate.
După fiecare întrebare te rog să închizi ochii, să respiri adânc și să repeți întrebarea încă o dată. Apoi să răspunzi cu sinceritate.

Păstrezi în tine răni vechi care te țin agățat în trecut?

Care sunt aceste răni ce ar putea să îți afecteze comportamentul actual?
Gândește-te acum care este acea rană. Poate o palmă de la tata, care continuă să te afecteze și în prezent, sau o rană veche când te-a înjosit pentru prima dată învățătorul care ți-a spus că niciodată nu o să fii în stare să faci ceva sau să ajungi undeva.

Acele cuvinte te-au afectat. Sau poate niște prieteni și-au bătut joc de tine, de felul cum vorbești sau cum arăți, că ești slab sau gras ori că ai nasul mare?

Amintește-ți de rana cea mai veche și cea mai profundă care încă este în tine.
Sau poate unul din părinți a făcut comparații între tine și unul din frații tăi? Ori poate ai iubit o fată și ea te-a părăsit, iar durerea pe care ai simțit-o n-a fost niciodată vindecată.

Oricare ar fi imaginea din trecut pe care ai păstrat-o până acum în mintea ta, ea ți-a afectat viața și o va afecta în continuare, atât timp cât o păstrezi în minte.

Mai ai în mintea ta această imagine, a pierderii?

Studiile arată că peste 90% din oameni au în interiorul lor „fișiere deschise”, ceea ce înseamnă că șocurile psihice pe care le-au resimțit o dată continuă și vor continua să acționeze până când vor fi rezolvate.

Cum mergi tu cărând atâta suferință în tine?

De aceea te rog răspunde acum sincer, pentru că știu că dacă începi să scrii o să te doară.
Asta va fi doar pentru început, pentru că peste câteva momente o să îți explic cum poți să scapi de aceste dureri.
Îți voi spune cum să închizi toate „fișierele deschise” și să scapi de rănile din trecut si de urmele lor.
La întrebarea care îți apare în minte „Cum pot să scap de rănile trecutului?”, te simți pregătit să scapi de ele?

Prima metodă:

Scrie o scrisoare. Orice rană se află în interiorul nostru și noi vorbim despre această rana permanent în mintea noastră, în mod inconștient.
Te invit deci să discuți în mod conștient, în mintea ta, vorbind cu persoana care ți-a cauzat durerea. Ar putea fi un moment în care, „copil fiind”, tatăl sau profesorul tău a fost nedrept cu tine, iar acum, ca adult, îi scrii o scrisoare în care îi spui despre emoțiile pe care le-ai trăit, ce dureri ți-a pricinuit, că acea palmă sau acel cuvânt care te-a durut te-a afectat, iar el nu a știut de acel lucru, de acea durere.

Scrie-i „Te iert, chiar dacă în toți acești ani am suferit mult și, pentru că știu că tu nu ai simțit durerea mea, acum te anunț că ceea ce ai făcut mi-a cauzat o mare durere, iar acum a venit timpul să te anunț că mă eliberez de durere.”
Gata, ai scris acest mesaj? Scrie-l și pe urmă rupe-l sau arde scrisoarea.
Aceasta este o metodă de a scăpa de o durere din trecut.

A doua metodă:

Ești pregătit?

Prefă-te că o Telefonezi pe acelei persoane și spune-i tot ceea ce ai pe suflet legat de durerea aceea veche din sufletul tău, pe care ai purtat-o până în această clipă cu tine.
Persoanele care au iubit și care s-au despărțit, dar care încă trăiesc cu acea persoană în mintea lor, în permanență, deși le-a făcut rău cu mult timp în urmă, ele îi permit în continuare să îi facă rău zi de zi, prin durerea pe care o poartă în suflet.

Ia un telefon adevărat și prefă-te că o suni pe respectiva persoană. Să presupunem că eu sunt o persoană căruia un bărbat mi-a făcut rău, iar acum îi telefonez și îi spun „Ce faci domnule? Mai ții minte când mi-ai spus în clasa a șasea că n-o să am niciodată succes în viață și că arăt ca o bulină? În acea situație mi-ai făcut un mare rău, dar din poziția mea de copil nu am putut să-ți răspund, însă acum pot, pentru că sunt puternic.

Te iert pentru durerea pe care mi-ai cauzat-o atunci și te iert pentru a mă elibera, ca să pot să trăiesc. Iar acum am scăpat de durerea pe care mi-ai provocat-o și o să-ți dovedesc că o să am succes și că o să-mi ating toate visele.” Apoi închide telefonul.
Poți să încerci acest lucru.

A treia metodă:

Vorbește cu o persoană care ți-a făcut rău, imaginându-ți că se află pe scaunul din fața ta, iar tu îi spui: „Ascultă, cutărică, știi că te-am iubit foarte mult și ți-am dat tot ce simțeam eu ca iubire în sufletul meu, și am suferit când m-ai părăsit. Am rămas fără bani, ți-ai bătut joc de mine umblând cu alte femei, și am permis ceea ce nu am permis altora. Dar începând din această clipă îți interzic să mai ai putere asupra mea. Îmi iau puterea înapoi și te iert, pentru a putea să merg înainte și a fi fericită, pentru a găsi fericirea și a fi împlinită. Rămâi cu viața ta. Eu merg înainte cu viața mea și mă simt liberă. La revedere.”

Poți să faci acest lucru?
Acest lucru o să te facă să te simți minunat.

A patra metodă:

Scoate din tine toată nervozitatea și supărarea. Profită de un moment când ești singur acasă, scoate din tine cel mai puternic țipăt sau răcnet. Vorbește exact cum îți vine la gură. Scoate tot răul pe care simți că îl ai în suflet pentru că l-ai ținut suficient în tine și ți-a făcut suficient de mult rău.
Ca să te enervezi, sparge ceva la care ții, eventual ca să poți să-ți activezi furia din tine pentru a putea scoate acel țipăt sau răcnet. Spune: „M-am enervat pe profesor/soț/iubit/vecin/prieten, iar acum îi spun tot ce-mi vine în minte. Las să iasă din sufletul meu toată durerea, toată suferința, toate cuvintele pe care nu am putut să le scot.”

A cincea metodă

Transformă toate experiențele negative prin care ai trecut în lecții bune care te ajută de acum încolo în viață.
Scrie acum pe hârtie

Ce am învățat din:

·       Jignirea din partea tatălui.

·       Faptul că am fost părăsită de iubitul meu.

·       Bătaia pe care am încasat-o la cinci ani.

·       Respingerea pe care am suferit-o la 18 ani.

Ce am câștigat din fiecare din aceste situații?
Ce am învățat din ele?

Dacă vrei să ai o viață frumoasă și împlinita, oare nu a venit timpul să închizi și să vindeci toate rănile trecutului, pentru a putea să te bucuri? Altfel vei simți lanțurile care încă te mai împiedică să înaintezi. Îți promit că vei avea viața pe care o dorești. 

Doriți să aflați mai multe?

Cine sunt eu?

Recunoştinţa.

 

"Cine Sunt Eu .com " nu este un site web complicat și nici o enciclopedie online plictisitoare, ci mai degrabă un loc în care veți găsi informații simple, eficiente care sunt susținute de psihologie și prezentate într-un mod simplu pe care îl puteți înțelege și aplica.